top of page
ABAF0CE29C2A465A1EB80A5F655BFF7E-skyline

Oostende

Wereldstad aan de kust

Koningin der badsteden

Parel aan de zee

 

Het rijke verleden maakte van Oostende een bruisende stad, waar kunstenaars en artiesten graag vertoeven. James Ensor en Léon Spilliaert vonden er hun inspiratie voor talloze kunstwerken, Arno legt er de basis voor zijn rebelse melodieën, Marvin Gaye kwam er tot rust.

 

Een blik op het historisch centrum met verkeersvrije winkelstraten en tal van evenementen, het prachtige strand met vis- en jachthaven, zonsondergang vanop het Weststaketsel, de imposante Mercator, de Koninklijke en Venetiaanse Gaanderijen in Belle Epoque-stijl, het 19de eeuwse Thermenpaleis, het Fort Napoleon en het domein Raversyde, de fleurige parken, het nachtleven in de Montmartrewijk vlakbij het prestigieuze Casino-Kursaal, de paardenraces op de Wellington renbaan, ... verklaren de grote aantrekkingskracht.

 

Het Groot Strand spreidt zich uit over ongeveer 2 kilometer en gaat gemiddeld 100 meter breed. Samen met o.a. het Oosterstrand en het Klein Strand telt de kustlijn nagenoeg 7 kilometer strand. Wereldwijd zou het strand van Oostende op nummer 50 staan in de lijst van mooiste stranden in Europa. 

 

Hoog tijd dus om een kijkje te komen nemen !

bottom of page